Varovanje podatkov


Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:

Sabex d.o.o.
Poslovna cona A 18
4208 Šenčur

T: 05 907 15 00

Sabex d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine in razvijal tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.sophia.si.


Privolitev

Z uporabo spletne trgovine soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

Z registracijo v spletno trgovino dovoljujete, da Sabex d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z ZVOP-1, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami, in sicer tako, da poskrbite za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Zbiranje osebnih podatkov

Za nakupovanje v spletni trgovini se morate registrirati. Pri registraciji morate vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Vnesti morate podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

  • Ime(*)
  • Priimek(*)
  • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)
  • Osebno geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)
  • Ponovitev gesla(*)
  • Telefon(*)
  • ID št. za DDV
  • Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati informacije o izdelkih, novostih,…)

Podatki za plačilo
  • Ime(*)
  • Priimek(*)
  • Telefon(*)
  • Firma oziroma podjetje
  • Vrsta naslova
  • Naslov 1(*)
  • Naslov 2
  • Mesto(*)
  • Država(*)
  • Poštna številka(*)

Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

Sprememba osebnih podatkov

Kadarkoli lahko spremenite svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To storite tako, da se prijavite v spletno trgovino in izberete možnost Moj račun.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko podatke uporabnikov uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje strank tako o novostih v spletni trgovini kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Sabex d.o.o.